Zeilen met familie Lunenborg

Zeilen met familie Lunenborg

Eindelijk was het zover………we konden weer varen!

Vorig jaar september zouden we met de familie Lunenborg een dagje gaan zeilen, maar wegens de Corona-maatregelen moesten we de vaart uitstellen. Gelukkig lukte het nu wel en konden we het gezin ontvangen op de Berrona in Naarden, samen met Robert Rust van Vaarkracht.

Voor ons de eerste keer dat we voor Vaarkracht konden varen en voor de familie Lunenborg de eerste zeilervaring.

Spannend!

Mike Zuur was onze schipper en Klaas en ik (Mike Muller) voeren mee als bemanning. Het gezin Lunenborg bestaat uit Marchel, Monique en hun twee zonen Milan en Marlin. Robert had lekker gebak meegenomen namens Vaarkracht en heeft ons uitgezwaaid.

Het was (eindelijk!) mooi droog weer met precies genoeg wind om te zeilen.Vanuit de haven van Naarden gingen we eerst richting het Paard van Marken en tegen lunchtijd dachten we het eiland Pampus te bezoeken, want daar was “Opa” ooit geweest. Helaas was Pampus dicht op maandag. Daarom zijn we naar Muiden gegaan en kregen we toestemming om aan te leggen bij de Koninklijke Jachthaven van Muiden.

De havenmeester wist ons te vertellen dat het koninklijke zeiljacht “De Groene Draak” helaas niet aanwezig was. Gelukkig was het prachtige kasteel “Muiderslot” wel goed te zien vanaf het water. Milan en Marlin hebben geholpen om lekkere broodjes voor ons te smeren.

Toen was het tijd om weer rustig terug te keren naar Naarden. Altijd spannend om te zien of de Berrona onder de Hollandse Brug past en dat lukte gelukkig nu ook weer! Mooi weer, mooie gesprekken en zowel voor de familie Lunenborg als voor ons een fantastische dag.

Milan en Marlin waren ook super helpers, zodat de schipper en zijn bemanning weinig hoefden te doen. Wij zijn heel blij dat we dit konden doen en danken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.